وب سرویس یا api چیست ؟

4.08 از 5 (48 نظر)

وب سرویس یا api چیست ؟

به زبان ساده ، API ها مخفف (Application Programming Interface)  هستند یعنی رابط‌هایی نرم‌افزاری که ارتباط بین نرم‌افزارهای مختلف را پیاده‌سازی می‌کنند.

اگر در دنیای برنامه نویسی فعالیت دارید احتمالا اسم وب سرویس را زیاد شنیده اید. ما بطور روزانه از وب سرویس در اپلیکیشن ها استفاده می کنیم. وب سرویسها می توانند application های شما را به Web-Application  تبدیل کنند.

شاید ندانید که دنیای اطراف ما پر از وب سرویس‌ها است. در واقع زمانی که مثلا یک بلیط قطار میخرید و یا اطلاعات بانکی خود را از موبایل بانک دریافت می‌کنید و… از وب سرویس‌ها استفاده کرده اید.

 

webservices-api-وب-سرویس

 

وب سرویس چیست؟

وب سرویس(Web Service) ها قطعه کدهایی هستند که تحت وب قابل دسترسی اند و از طریق پروتکل های استانداردی مانند Http به انتقال و مبادله دیتا با سایر برنامه های کاربردی می پردازند. اساس کار وب سرویس ها بر پایه دریافت و تولید پیغام، بنیان گذاری شده است. بدین معنی که آنها منتظر می مانند که کلاینت ها به آنها وصل شده و بنا به درخواست کلاینت ها به آن ها پاسخ می دهند.

وب-سرویس-پیامک-webservice-sms

 


 

Webservices-پروتکلهای-استاندارد-وب-سرویس

به طور کلی کاربرد Web Service و API در پنل اس ام اس چیست ؟

یکی از مهمترین کاربردهای پنل های اس ام اس تحت وب قابلیت اتصال آن به نرم افزار های خارجی است ، این کاربرد باعث می شود ، تا نرم افزار های کاربردی دیگر قادر باشند در شرایط مختلف پیامک ارسال نمایند به عنوان مثال هنگامی که شما از یک دستگاه ATM پول برداشت می کنید یک تراکنش مالی انجام می شود ، بانک مورد نظر شما از طریق وب سرویسی که ما در اختیار بانک قرار دادیم یک پیامک حاوی اطلاعات تراکنش مالی به شما ارسال می کند. یا در یک نرم افزار حسابداری حقوق و دستمزد هنگام ثبت حقوق افراد پیامکی مبنی بر واریز حقوق و مشخص بودن میزان حقوق و پاداش برای وب ارسال می گردد ، همچنین در مورد بسیاری از وب سایت ها و نرم افزار ها این امکان بسیار حیاتی می باشد.

 


 

پروتکل های استاندارد مورد استفاده وب سرویس ها:

 (XML (eXtensible Markup Languag

تکنولوژی xml در سال 1996 توسط کنسرسیوم w3c ایجاد و استاندارد شده است. فایل های xml حاوی اطلاعات و دیتا در قالب متن و فاقد شکل و ظاهر می باشند و تنها برای انتقال و مبادله داده ها بین وب سرویس ها و برنامه ها به کار می روند. چنانچه xml برای برنامه ای قابل شناسایی باشد برنامه مورد نظر می تواند بدون آنکه نیاز به برنامه و سیستم عامل خاصی داشته باشد به اطلاعات درون فایل xml دسترسی پیدا کند .

(SOAP (Simple Object Access Protocol

استاندارد مهم دیگری که در وب سرویس ها به کار می رود استاندارد SOAP است. این استاندارد عامل ایجاد ارتباط بین نرم افزارها (برنامه های کاربردی) و وب سرویس میباشد این ارتباط اغلب از طریق پروتکل امن Http صورت می پذیرد. هنگامی که یک برنامه اقدام به ارتباط با یک وب سرویس می نماید پیغام های SOAP عامل ایجاد ارتباط و انتقال اطلاعات بین آن دو می باشند، یک پیغام SOAP که حاوی درخواست فراخوانی و اجرای یک تابع (در وب سرویس) می باشد به Web Service ارسال می شود پیغام ارسال شده توسط وب سرویس بررسی شده و سپس به اجرای درخواست (اجرای تابع) می پردازد و نهایتا نتیجه را در قالب یک پیغام SOAP به برنامه اصلی می فرستد.

 (WSDL (Web Service Description Language

یکی از استانداردهای مهم در وب سرویس ها استاندارد WSDL است. هر وب سرویس دارای یک فایل WSDL می باشد. این فایل به توصیف وب سرویس می پردازد و نحوه استفاده از وب سرویس را توضیح می دهد و به صورت یک فایل متنی با فرمت Xml می باشد که به برنامه ها می گوید که وب سرویس مورد نظر چه ورودی هایی دریافت و چه خروجی هایی را به برنامه برمی گرداند WSDL صرفا برای برنامه طراحی شده است نه برای کاربران استفاده کننده از وب سرویس. بسیاری از نرم افزارهایی که به ساخت وب سرویس می پردازند فایل WSDL وب سرویس را نیز خود به صورت اتوماتیک تولید می کنند.

(UDDI (Universal Description, Discovery and Integration

از طریق این استاندارد، ثبت و جستجوی وب سرویس ها در اینترنت فراهم می گردد. این استاندارد توسط شرکت مایکروسافت، IBM و شرکت های بزرگ دیگر تولید شده است. با استفاده از این استاندارد شرکت ها قادرند به مبادله اطلاعات با سایر شرکت ها پرداخته و مدل B2B ایجاد نمایند. UDDI یک فایل مبتنی بر Xml می باشد که در آن شرکت ها به معرفی امکانات وب سرویس خود و نحوه عملکرد آن می پردازند. همچنین شرکت ها می توانند اجازه دستیابی به این فایل را تنها به شرکت های خاصی بدهند و یا اینکه آنها را به صورت عمومی در اینترنت قرار دهند. 

کاربردهای-وب-سرویس-webservice-api

 


 

ویژگی های کلی وب سرویس ها:

  • وب سرویس ها به سیستم عامل و زبان برنامه نویسی وابستگی ندارند.
    شما می توانید از وب سرویس ها بر روی هر سیستم عامل و با هر زبان برنامه نویسی استفاده نمایید. وقتی یک برنامه یک وب سرویس را فرا می خواند، درخواست او با فرمت Xml یا JSON ارسال می شود و پاسخ را نیز در قالب فایل Xml یا JSON دریافت می نماید، در نتیجه فراخوانی یک وب سرویس توسط برنامه ها مستقل از سیستم عامل و زبان برنامه نویسی به کار رفته می باشد.
  • انتقال اطلاعات بین برنامه ها از طریق وب سرویس بسیار آسان صورت می پذیرد.
  • ارتباط میان نرم افزار و کاربر بسیار آسان می شود.
  • اطلاعات میان پلتفرم های مختلف یکپارچه می شود.

 


 

برای استفاده از تمامی امکانات پنل پیشرفته پارس گرین می توانید ثبت نام کنید و یا برای راهنمایی بیشتر با ما در ارتباط باشید.

telephone

مشاوره-رایگان

 

کد BSC : -709516076121420241917934297-10000;