6 تکنیک در بازاریابی تلفنی
6 تکنیک موثر در بازاریابی تلفنی
بسیاری از شرکت ها از بازاریابی تلفنی برای ارتباط با مشتریان خود استفاده می کنند. هر شرکتی که مستقيما کالا یا خدمت خود را از طریق تلفن به فروش می رساند، سفارشات را از طریق تلفن می گیرد. شرکت های کوچکی که مشتریان کسب و کار خود را هدف قرار می دهند می توانند از طریق تلفن برای تماس و ترتیب قرار ملاقات ها استفاده کنند.
بازاریابی تلفنی و یا فروش تلفنی می تواند مزایای متعددی را نسبت به سایر انواع بازاریابی ارائه دهد. بر خلاف بازاریابی متنی یا ایمیلی، شما می توانید به طور مستقیم با مشتری تماس بگیرید و پرسش های خود را برای سنجش علاقه، پیدا کردن نیازهای آن ها و پاسخ دادن به پرسش ها و نقدهایشان مطرح نمایید.
با این حال، فروش تلفنی به افراد خانه دار، اغلب به عنوان یک اتفاق ناخوشایند دیده می شود. اگر شما مشتریان را هدف قرار می دهید، قبل از استفاده از بازاریابی تلفنی، باید دقت کنید که این برای شما یک خطر بالقوه است و ممکن است به اعتبار شرکت خود آسیب برسانید. در هر صورت، همیشه باید اطمینان حاصل کنید که با هر کسی که تماس می گیرید، سرویس ترجیحی تلفن نداشته باشد.
1- نکات مثبت در شروع و پایان
با مثبت شروع و با مثبت پایان دهید. در میانه مکالمات ريال باید به نکات مثبتی اشاره نمایید. با اعتماد به نفس با خطوطی مانند:
- - خیلی ممنونم که زمان زیادی را در اختیاز قرار دادید.
- - از زمان شما بسیار متشکریم فکر می کنم شما تصمیم خوبی گرفته اید.
- - خیلی زود با شما تماس خواهم گرفت. از شما بسیار سپاسگزارم.
مهم است اگر مذاکره فروش شما به نتیجه رسید یا نرسید در هر حال به صورت مثبتی این مکالمه را پایان ببخشید. . در نهایت باید باب تماس بعدی را باز بگذارید مثبت باشید و بر مشتری ، اثر مثبت بگذارید.
2- لطفاً ربات نباشید و صحبت های خود را بر اساس نیاز مشتری پیش ببرید.
در هنگام بازاریابی تلفنی، لحن صحبت شما هنگام برخورد با مشتری بسیار تعیین کننده است. سعی کنید در این مواقع به صورت یکنواخت صحبت نکنید. یکنواختی لحن صدا اعتماد طرف مقابل به شما را از بین خواهد برد. لحن صدای شما باید لذت بخش و دلنشین باشد، گویی طرف مقابل، اولین مشتری شما در طول روز است. مشتریان علاقه بسیاری به متفاوت بودن دارند و در این صورت ترجیح می دهند که حرف های شما را بشنوند.
3- زمان مناسب تماس خود را انتخاب کنید (بدانید که چه موقع باید تماس بگیرید.)
برای بازاریابی تلفنی در مجموعه های مدل B2B، مسئله مهم، انتخاب زمان مناسب برای برقراری تماس می باشد. هر مشتری بر اساس کسب و کار متفاوت خود و همچنین نقشی که در سازمان دارند، زمان مناسب برای پیگیری خاص خود را خواهد داشت. بر اساس نتایج بررسی ها و تحقیقات انجام شده، زمان هایی که بهترین نتایج ممکن را ارائه می دهند، عبارتند از:
- - از ۱۰ الی ۱۱٫۳۰ صبح
- - ۵ دقیقه قبل از شروع ساعت بعد که مدیران هنوز وارد جلسه نشده اند.
- - صبح زود قبل از اینکه کسب و کار به معنای واقعی شروع شود.
4- از قبل چهارچوب هایی برای تماستان داشته باشید.
- - قبل از آغاز تماس و یا قبل از شروع مکالمه، تا حد امکان مطمئن گردید که مشتری همزمان به کار دیگری مشغول نباشد و نیز اطمینان حاصل کنید که در زمان مناسبی تماس گرفته اید.
- - سوالی مرتبط با کسب و کار خود بپرسید. برای مثال سوال کنید که “شما در حال حاضر چگونه از X استفاده می کنید؟
- - پیشنهاد خود را بیان کنید. این پیشنهاد باید واضح و صریح باشد.
- - این اطمینان را بدهید که نگرانی ها و دغدغه های آن ها را درک می کنید و برای رفع آن ها راه حل دارید. برای این منظور باید دغدغه های مشتری خود را از ابتدا شناسایی کنید.
- - اگر مشتری زمینه ی کسب و کارتان را پسندید، تماس تلفنی بعدی را همان موقع با وی هماهنگ کنید. و حتما سعی کنید که چندین زمان متفاوت در روزهای مختلف هفته برای تماس و یا ملاقات بعدی در نظر داشته باشید.
- - بدانید که چه زمانی و چگونه باید تماس را به اتمام برسانید و برای آن برنامه داشته باشید. نتیجه نهایی برای تماس خیلی می تواند مهم و تعیین کننده باشد.
5- اطلاعات بیشتری از کسب و کار خود ارائه دهید.
شنیدن عبارت “برای من اطلاعات بیشتری بفرستید” از طرف مشتری هر چند امیدوار کننده است، اما اگر در ۲ دقیقه اول شروع تماس باشد، به این معنی است که مخاطب تمایلی به ادامه مکالمه نداشته و شیوهای مودبانه برای پایان دادن به تماس تلفنی در پیش گرفته است. این مساله یعنی مشتری جواب قانع کننده ای را دریافت نکرده است.
در این حالت نباید تنها به گفتن “بله” اکتفا کنید؛ بلکه باید ادامه داده و تاکید کنید اطلاعات ارسالی شما کاملا متناسب با نیاز مخاطب است. در ادامه سعی کنید اطلاعات مفید و مورد نیاز آن ها را در اختیارشان قرار دهید و سپس مکالمه را به پایان برسانید. این امر می تواند جهت پیشبرد و تداوم فرایند فروش و بازاریابی بکار رود.
6- اهداف واقع بینانه و قابل دسترس داشته باشید.
قبل از اقدام برای هرگونه بازاریابی تلفنی، باید به این موضوع واقف باشید که فروش فوری به این شیوه ، پدیده ای نادر است. افراد موردنظر شما کاملاً غریبه هستند و هیچ ایده ای در این باره که شما چه کسی هستید و اینکه می خواهید چه محصول یا خدمتی بفروشید، ندارند. مثلاً به جای تعیین این هدف که در مدت زمان X، Y مقدار از محصول یا خدمت خود را بفروشید، هدف واقع بینانه تری انتخاب نمایید؛ به گونه ای که دستیابی به آن تا حد بسیار زیادی امکان پذیر باشد. انتخاب اهداف دست نایافتنی، مشتری را از ادامه همکاری دلسرد کرده و به نتیجه دلخواه مدنظرتان نخواهید رسید.
در پایان باید ذکر کرد بازاریابی تلفنی مهارتی است که در طول زمان تکمیل می گردد و موارد ذکر شده باید در طولانی مدت و بصورت مداوم تمرین شوند تا خروجی های مناسبی برای شما به همراه داشته باشند. از این رو تمرکز بر تمرین مداوم و ممارست بر آموزش و یادگیری تکنیک های این شیوه بازاریابی می تواند همچنان در حفظ این روش تاثیرگذار باشد.