email

4.25 از 5 (4 نظر)

ایمیل

ایمیل (به انگلیسی: E-mail) یا رایانامه به نامه دیجیتالی می‌گویند، محتوای آن می‌تواند چندرسانه‌ای باشد که در شبکه‌های رایانه‌ای از یک فرستنده به یک یا چند گیرنده فرستاده می‌شود. سرویس ایمیل (به انگلیسی: e-mail service) سامانه‌ای است که این خدمات را ارائه می‌کند. نشانی پست الکترونیکی یا رایانشانی (به انگلیسی: e-mail address)، نشانی است که برای رایانامه مشخص شده‌است. ویکی پدیا

یکی از کاربردهای اینترنت فرستادن و دریافت نامه‌های الکترونیک است؛ نامهٔ الکترونیکی پرونده‌ای است که از طریق شبکهٔ اینترنت برای مخاطبی که دارای رایان نامه است، فرستاده می‌شود.

اگر شما دارای یک پست الکترونیکی روی شبکه اینترنت باشید و برایتان یک ایمیل فرستاده شده باشد، این رایانامه روی دستگاه کارساز شبکه‌ای که به آن متصل هستید باقی می‌ماند تا شما به شبکه وصل شوید، سپس با پیام «نامه تازه» روبرو می‌شوید که می‌توانید به کمک نرم‌افزارهای مورد استفاده خود آن را بخوانید و به آن پاسخ دهید.

 

 

برابر فارسی برای ایمیل

واژه مرکب انگلیسی electronic mail به شکل گرته‌بردارانه به بسیاری از زبان‌های جهان راه یافته‌است. هر یک از دو واژه این ترکیب جداگانه به زبان‌های مقصد برگردانده شده و سپس در آن زبان‌ها واژه مرکبی شکل داده‌اند؛ برای نمونه در فرانسوی به courrier électronique، در آلمانی به elektronische Post، در عربی به برید الکترونی، در روسی به электронная почта و در فارسی به نامه الکترونیک و پست الکترونیک برگردانده شده‌است.

طولی نکشید که واژه مرکب انگلیسی electronic mail در خود این زبان به صورت کوتاه ‌نوشت email درآمد و کاربرد گسترده یافت. از آن پس همین صورت کوته‌نوشت هم به بسیاری از زبان‌های دیگر راه یافت . این وام‌واژه در فارسی به صورت ایمیل و ای‌میل نوشته می‌شود.

واژه‌های رایانامه و پیام‌نگار از جمله پیشنهادهای فرهنگستان برای نام‌گذاری این پدیده در فارسی هستند که البته هنوز به تصویب نهایی نرسیده‌اند. تا تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۹۲ وبگاه فرهنگستان برابر تصویب‌شده‌ای برای این عبارت منتشر نکرده‌است. با این حال در همین وبگاه، در صفحه ارتباط با فرهنگستان، به جای email واژه پیام‌نگار به کار رفته‌است.

در واژه رایانامه جزء رایا کوتاه‌شدهٔ رایانه است (مانند e که کوتاه‌شده electronic است). به سخن دیگر، بدین‌سان در انگلیسی و فارسی برای ساختن واژه‌های اینترنتی و رایانه‌ای یک پیشوند ساخته شده‌است. به این فرایند دستوری‌شدگی می‌گویند. پیشوند «رایا-» هم در فارسی مانند پیشوند -e در انگلیسی نشان‌دهندهٔ رایانه‌ای و اینترنتی بودن چیزی است.

از زمره نهادها و مرجع‌های رسمی که واژه رایانامه را پذیرفته‌اند، شورای عالی انفورماتیک است که در «واژه‌نامه مرجع برای ترجمهٔ محیط لینوکس»، Electronic Mail را نامه الکترونیکی و E-mail را رایانامه ترجمه کرده‌است.

پروتکل‌ها ارسال ایمیل

برای ارسال ایمیل‌ها از پروتکل SMTP استفاده می‌شود. این پروتکل مشخص می‌کند که چگونه یک مأمور ارسال نامه باید یک نامه را از کاربر ارسال‌کننده دریافت کرده و آن را به صندوق پستی کاربر گیرنده تحویل دهد. رایجترین پیاده‌سازی‌های این پروتکل برنامه‌های سندمیل و پست‌فیکس هستند. همچنین دو پروتکل رایج دیگر به نام‌های پاپ و قرارداد پیام‌گزینی وجود دارند که کاربر گیرنده با استفاده از این پروتکل‌ها می‌توانید به صندوق پستی خود متصل شده و نامه‌های خود را بخواند. پیاده‌سازی‌های مختلفی از این دو پروتکل وجود دارد که از میان معروفترین آن‌ها می‌توان به داوکت اشاره کرد.

نرم‌افزارهای دریافت و ارسال ایمیل

برای فرستادن و دریافت ایمیل، نرم‌افزارهای گوناگونی رایج است از جمله مایکروسافت آوت لوک که تحت ویندوز است و همچنین نرم‌افزار اوولوشن یا Kmail که تحت سیستم‌عامل‌های مبتنی بر یونیکس مانند گنو/لینوکس کار می‌کند یا سرویس‌های مبتنی بر وب مانند یاهو میل و جیمیل.

امنیت در ایمیل

یکی از راهه‌های انتقال ویروس و دزدی از اطلاعات کاربر با ارسال ویروس‌ها به ایمیل قربانی می‌باشد برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده هکرها و ویروس‌ها می‌توان به این چند نکته توجه داشت:

ایمیل‌های ارسال شده از طرف افراد مشکوک و ناشناس را به هیچ وجه باز نکنید.
ایمیل‌هایی که انتهای نامه ارسال شده دارای فایل پیوستی می‌باشد را ابتدا با نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس اسکن و بعد از اطمینان آن‌ها را اجرا و استفاده کنید.
عکس‌هایی که حاوی لینک به بیرون از صفحه کار با ایمیل شما هستند شدیداً خودداری و به هیچ وجه روی آن‌ها کلیک نکنید.
ایمیل خود را در سایت‌هایی که نمی‌شناسید به ثبت نرسانید.
در سایت‌هایی که به صورت ماهانه، هفتگی و روزانه مطالبی از چکیده مطالب خود برای شما به صورت اتوماتیک ارسال می‌کنند شدیداً خودداری کنید.
رمز ایمیل خود را در سایت‌هایی که احتیاج به ثبت نام دارند درج نکنید و سعی کنید گذرواژه انتخابی ایمیل شما فقط برای ایمیل شما باشد.
در هنگام استفاده از سیستم‌های موجود در کافی نت‌ها و سایر راه‌های ارتباطی باایمیل خود از ذخیره کردن گذر واژه خود در سیستم‌های موجود خودداری کنید.
از مرورگرهای قابل اطمینان استفاده کنید.
اگر سرویس ارائه دهنده ایمیل شما دارای تأیید دو مرحله ای می‌باشد از آن سرویس حتماً استفاده نمایید.
همیشه بعد از اتمام کار از ایمل خود logout کنید.
نامه‌هایی که برای بازیابی گذرواژه‌های سایت‌ها می‌باشد حتماً پاک کنید.
حداقل مقدور از خواندن نامه‌هایی که در پوشه هرزنامه spam می‌باشد خودداری کنید.
در هنگام استفاده از سرویس‌های ابری که بیشتر سرویس‌های میزبانی ایمیل ارائه می‌دهند استفاده می‌کنید اطلاعات شخصی خود یا فایل‌هایی که در آن پسورد شما در داخل آن می‌باشد در داخل سرویس‌های ابری نگذارید.
در هنگام استفاده از اینتر نت رایگان اماکن در سطح شهر از وصل شدن و استفاده از ایمیل خود خودداری کنید.
فایل‌هایی که دارای پسوند ناشناس می‌باشد و برای شما ارسال شدند از بازکردن آن به شدت خودداری کنید.
اکثر بازی‌ها و برنامه‌ها برای دسترسی به اطلاعات شما خواستار وصل شدن به ایمیل شما می‌باشند قبل از دسترسی دادن و مجوزهای لازم سطح دسترسی را کنترل نمایید.
از نرم‌افزارهایی ناشناس که برای دریافت و ارسال ایمیل می‌باشند شدیداً خودداری کنید.
ایمیل خود را در هر جایی ننویسید.
در انتخاب گذر واژه برای ایمیل خود از نماد و عدد استفاده کنید و از تکرار نام ایمیل در قسمت پسورد به شدت خودداری کنید.
در صورت ویروسی بودن سیستم عامل خود به ویروس از بازکردن صفحه ایمیل خود خودداری کنید.

سرویس‌های ایمیل

از جمله سرویس دهندگانی که به صورت رایگان به افراد، یک پست الکترونیک (ایمیل) ارائه می‌دهند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جیمیل
  • آی‌کلاد
  • یاندکس
  • اوت‌لوک
  • یاهومیل
  • اینباکس
  • هات‌میل
  •  

در ایران:

  • میهن میل
  • چاپار

 

 

در صورتی که به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید یا سوالی برایتان پیش آمده است ، با بخش پشتیبانی پارس گرین به شماره تلفن 02141757000 تماس بگیرید .

 

telephone

مشاوره-رایگان

کد BSC : 663751171250520241904211672-31456;