ترابرد
ترابرد چیست
ترابرد یا انتقال شماره تلفن همراه، قابلیتی است که به کاربران این امکان را می دهد تا بتوانند با یک شماره واحد از اپراتور های مختلف تلفن همراه استفاده کنند. به عبارت دیگر در صورت وجود این خدمت، کاربران می توانند اپراتور خود را بدون تغییر دادن شماره تلفن همراه تغییر دهند. در این صورت کاربر قابلیت استفاده از تمامی خدمات ارائه شده در اپراتور پذیرا را دارد و همچنین تعرفه پرداختی اپراتور پذیرا برای کاربر اعمال می شود. وجود خدمت ترابرد در اپراتورهای تلفن همراه، رقابت در میان اپراتورها را افزایش داده و درنتیجه بهبود کیفیت خدمات ارائهشده با هزینه های کمتر را منجر می شود.
اپراتور پایه
اپراتوری که مشترک جهت دریافت خدمات تلفن همراه برای بار اول، در آن ثبت نام کرده، اسناد و مدارک مورد نیاز برای احراز هویت و ثبت نام را به اپراتور مذکور تحویل داده، و سند اشتراک دریافت کرده است.
اپراتور پذیرا (مقصد، جدید)
اپراتوری که مشترک یک اپراتور، قصد استفاده ازخدمات آن را بدون تغییر شماره خود دارد.
اپراتور فرستنده(مبدا، فعلی)
اپراتوری که مشترک در هنگام درخواست ترابرد شماره، ازخدمات وی استفاده می کند و قصد دارد بدون تغییر شماره خود، از خدمات اپراتور دیگری استفاده کند.
شناسه ترابرد
شماره اختصاص دادهشده به هر مشترک در هنگام یک ترابرد که برای سهولت شناسایی و پیگیری فرآیند ترابرد است.
مزایای طرح ترابردپذیری شماره تلفن همراه
کاهش مشکلات آنتن دهی و شبکه: کاربران و مشترکان میتوانند بسته به منطقه زندگی خود به راحتی اپراتور مناسب را انتخاب نموده تا تحت پوشش شبکه قرار گیرند. جا به جایی بین اپراتورها سبب شده تا شاهد بهبود کیفیت پوشش شبکه در تمام نقاط کشور باشیم.
افزایش رقابت و بهبود کیفیت: امکان تغییر اپراتور توسط مشترکین سبب شده تا شرکتها و اپراتورهای ارائه دهنده خدمات سطح کیفی خدمات را افزایش داده و درنهایت شاهد بهبود مشکلات اپراتورها باشیم.
ارائه سرویسهای جذابتر: با اجرایی شدن طرح ترابردپذیری قطعا هر سه اپراتور کشور سرویسها و خدمات جذابتر و متنوعتری را برای جلب مشترکان ارائه میدهند. همچنین این رقابت میتواند در کاهش قیمت سرویسها و خدمات اپراتورها نقش مهمی را ایفا کند.
کاهش قیمت سیمکارتهای عادی: با توجه به امکان جا به جایی بین اپراتورها قطعا ارزش سیمکارتهای همراه اول، ایرانسل و رایتل یکسان شده و درنهایت سبب افت قیمت سیمکارت میشود چراکه با این طرح مشخص نیست که شماره مورد نظر در کدام اپراتور مشغول به فعالیت است.
نقل مکان بین اپراتورها بدون دغدغه تغییر شماره: برخی افراد و مدیران شرکتها و سازمانها به دلیل داشتن سیمکارتهای متعدد قصد تغییر اپراتور خود را دارند اما به دلیل تغییر شماره سیمکارت این امکان برای آنها وجود ندارد اما از این پس میتوانند با بهرهگیری از طرح ترابردپذیری بهسادگی هر چه تمامتر بین اپراتورهای مورد نظر خود جا به جایی صورت دهند.
معایب موجود در طرح ترابرد پذیری شماره موبایل ها
۱- ایرادات فنی
یکی از مسایلی که بهخصوص در ابتدای کار میتواند مشکلات زیادی برای کاربران ایجاد کند، مشکلات فنی است. با آنکه برخی از مسئولین رگولاتوری این موضوع را تکذیب میکنند اما عدم اجرای به موقع ترابردپذیری که قرار بود اردیبهشت ماه عملی شود و تا الان ۲ بار به تاخیر افتاده و هنوز هم زمان دقیقش مشخص نیست، بهخوبی بر این قضیه صحه میگذارد که استارت طرح، میتواند ایرادات مختلفی داشته باشد، مواردی که پس از شروع هم به احتمال فراوان بایستی با آن دست و پنجه نرم کرد؛ پس چه بهتر اگر شما بر استفاده از این طرح کاملا مصمم هم هستید، باز مدت زمانی را صبر کنید تا حداقل باگهای اولیه برطرف شده و برخی از فیدبکهای واقعی طرح را مشاهده کنید.
۲- ضرر و منفعت را پیدا کنید
این روزها استفاده از تلفنهای هوشمند، دیگر محدود به مکالمه و یا فرستادن پیامک نیست و امکانات بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارد که مهمترین آن را بایستی ارتباط با دنیای مجازی یا همان اینترنت دانست. اما باید پذیرفت که همچنان مکالمه باکیفیت و سریع، دغدغه اصلی هر کاربری خواهد بود. پس اگر قصد جایجایی دارید، ابتدا دقت کنید که پوشش هر اپراتور در کشور چگونه است. البته در این بین بحثی چون رومینگ ملی هم مطرح میشود اما تجربه نشان داده که اپراتورها، در بسیاری از موارد در خدمات رسانی به کاربر اپراتور دیگر سر باز زدهاند و به همین خاطر نمیتوان پوشش شبکه را برای همگی یکسان دانست و بهطور قطع دارای تفاوتهای زیادی هستند.
۳- اعتباری که از دست میرود
اگر سری به بازار بزنید، متوجه میشوید که ارزش سیمکارتها با یکدیگر بسیار متفاوت است. برخی از آنها میلیونی قیمت دارند و ارزش بعضی حتی به چند هزار تومان هم نمیرسد. از آنجایی هم که در این طرح تنها دو بار قابلیت انتقال اپراتور در سال وجود دارد و از سوی دیگر، هنوز واکنش بازار نسبت به تغییر ارزش گذاری سیمکارتها در این جابجایی مشخص نیست، قاعدتا بیشترین ریسک را کسانی میکنند که سیمکارتهای باارزشتر دارند. این سیمکارتها را از نظر اولویت بندی ارزش میتوان به صورت زیر دسته بندی کرد.
۴- تعرفههایی که تغییر میکند
اگر قصد جدی برای استفاده از طرح ترابردپذیری دارید، جدا از بحث قیمتهای اعلام شده از سوی اپراتورها، به بستهها و طرحهای تشویقی درون شبکهای حتما توجه کنید. با توجه به اینکه این طرحها به صورت دورهای دستخوش تغییرات میشوند، نمیتوان آنها را جز به جز مورد مقایسه قرار داد اما بهطور حتم حجم مکالمه درون شبکهای، میتواند بر روی این هزینه تاثیر گذار باشد. به عنوان مثال، تماس از تلفن ثابت به سیمکارتها و یا بالعکس، یکی از پر استفادهترین نوع مکالمات است که در بخش طرحهای تشویقی، فقط در بستههای همراه اول میگنجد (به دلیل یکپارچه بودن شبکه). بر فرض شما در این اپراتور اگر قبض خود را به موقع بپردازید، از یک روز مکالمه رایگان درون شبکهای برخوردار میشوید که این موضوع شامل ارتباط با تلفن ثابت هم خواهد شد. اپراتورهای دیگر نیز از این مدل طرحهای درون شبکهای دارند اما تلفن ثابت، خارج از شبکه آنها تعریف شده و قاعدتا نمیتوان مکالمه رایگان با آن را از بستههای تشویقی درون شبکهای قلمداد کرد. پس حتما قبل از مهاجرت به یک اپراتور دیگر، این موضوع را حسابی سبک و سنگین کنید و فقط بر روی آمار و ارقام اعلام شده، تصمیم نگیرید.
۵- ایجاد سردرگمی
فرض کنید دوست شما یک سیمکارت همراه اول دارد اما به رایتل مهاجرت کرده است. شما هم که سیمکارت همراه اول دارید، شامل یک بسته تخفیفی درون شبکه بوده و بههمین خاطر با وی تماس میگیرد، غافل از آنکه شماره او دیگر شامل این طرح نشده و برایتان هزینه میافتد. از سوی دیگر، اگر فردی دارای بسته مکالمه تخفیفدار در رایتل باشد، از اینکه دوست شما به این شبکه مهاجرت کرده باخبر نیست و قاعدتا با وی تماس نمیگیرد! این موضوع در ارتباط با تمام جابجاییها وجود دارد و از طرفی میتواند سبب ضرر برای شخص بیاطلاع شده و از سمت دیگر، فردی که مهاجرت کرده را از یک سود، محروم کند. در واقع این امر موجب بهوجود آمدن نوعی سردرگمی در استفاده از بستههای درون شبکهای شده و افراد مجبور هستند یا با احتیاط بیشتری عمل کنند و یا بیخیال استفاده از این طرحهای جذاب شوند.
در صورتی که به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید یا سوالی برایتان پیش آمده است ، می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید :
تلفن مرکز تماس مشتریان همراه اول: از طریق خط همراه اول 9990 - از طریق تلفن ثابت 09129990
تماس با شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل شماره 700 از سیم کارت ایرانسل و یا شماره 09377000000 از سایر خطوط
تماس با مرکز پشتیبانی خدمات رایتل با شماره رایگان 200 از سیمکارت رایتل و شماره 09202000000 از سایر خطوط