انواع صوت

4.13 از 5 (16 نظر)

آشنایی با انواع صوت

صوت :

صوت ارتعاش یا موجی است که از یک وسیله قابل ارتجاع متصاعد می‌شود. سرعت صوت، فاصله‌ای‌ست که یک موج صوتی در مدت زمان یک ثانیه در یک سیال می‌پیماید. سرعت صوت مشخص می‌کند که این موج در بازهٔ مشخصی از زمان چه مسافتی را طی می‌کند. اندازه گیری صدا در بسیاری از صنایع به منظور حفاظت شنوایی و کنترل صدا بسیار حائز اهمیت می باشد، برای این منظور از صدا سنج ها و یا صوت سنج ها استفاده می شود.

اصوات موجود در جهان را می توان به گونه های متفاوتی تقسیم بندی نمود. به طور کلی این تقسیم بندی ها یا به اعتبار منبع تولید کننده صوت و یا به اعتبار صفات و ویژگی های مختلف آن است. ما دراینجا به این دو گروه و انواع هر کدام،بر اساس آنچه در منابع مختلف صوت شناسی بیان گردیده است (با اندکی افزوده هایی) اشاره کرده و در ادامه به بررسی اندام های مؤثر در تولید،تشدید و دریافت صوت در انسان و برخی آسیب هایی که ممکن است برای این اندام ها به وجود آید خواهیم پرداخت.

Types-of-sound-انواع-صدا

الف) انواع صوت از نظر منبع تولید

به طور کلی این اصوات در چهار گروه قابل تشخیص و تفکیک است :

۱ – اصوات طبیعی

این اصوات شامل انواع صداهایی است که از عوامل موجود در طبیعت ناشی می شود.همچون صدای رعد و برق،وزش باد،باریدن باران،آب رودخانه،موج دریا و اشیاء جامد.

۲ – اصوات حیوانی

این اصوات انواع صداهای حیوانات نظیر چهارپایان،پرندگان،حشرات و غیره است.

۳ – اصوات انسانی

این اصوات نیز خود به دو دسته اصوات بدون کلام همچون صدای خنده،گریه و ناله و اصوات با کلام تقسیم می شود.

۴ – اصوات آلی

اصوات آلی اصواتی است که ناشی از آلات وسایل و ایزار محتلف است و خود به دو دسته اصوات ناشی از آلات موسیقی همچون نی ، تار و غیره و اصوات ناشی از ابزار و وسایل مکانیکی یا الکترونیکی مانند صدای اره برقی یا تلفن همراه تقسیم می شود.

 

ب) انواع اصوات از نظر صفات و ویژگیها

۱ – از نظر ارتفاع و گستره صوت

اصوات از این جهت به شش گروه باس ، باریتون ، تنور ، آلتو ، سپرانو ، متزوسپرانو ، تقسیم می شود.

۲ – از نظر شدت و رسایی صوت

به سه گروه کلی اصوات قوی ، متوسط و ضعیف قابل تقسیم است.

۳ – از نظر طنین صوت

با توجه به تفاوت های فراوانی که در طنین صدای افراد و سازهای مختلف وجود دارد تقسیم بندی و به شمارش در آوردن انواع صداها از این جهت کار دشواری به نظر رسیده و ثمره چندانی نیز ندارد با این وجود در برخی از منابع بر اساس یک تقسیم بندی قدیمی اصوات انسانی در بیش از سی گروه گوناگون طبقه بندی شده اند.

۴ – از نظر خوشایندی و ناخوشایندی صوت

بر اساس این ملاک اصوات به دو گروه اصوات غیر موسیقایی و اصوات موسیقایی تقسیم می شوند.اصوات موسیقایی اصواتی است که شنیدن آن برای گوش انسان لذت بخش است و خود به دو گروه اصوات متصل و منفصل تفکیک پذیر است.اصوات متصل صداهای موسیقی است که بدون قطع و به طور پیوسته به گوش می رسد مانند صدای نی یا ویولن و اصوات منفصل صداهای موسیق است که به طور ناپیوسته شنیده می شود مانند صدای دف یا سنتور.

 


 

مطالب مربط:

- ویژگی های صدا

 - ارسال پیامک صوتی

 

 

در صورتی که به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید یا سوالی برایتان پیش آمده است ، با بخش پشتیبانی پارس گرین به شماره تلفن 02141757000 تماس بگیرید .

 

telephone

مشاوره-رایگان

کد BSC : -70951607614312024-88239508-17940;